8 strumpor att ha på gymmet

Dags att börja svettas nu

Om ett par månader är det strandväder. Efter all god helgmat kan det löna sig att börja svettas på gymmet redan nu. Men det är inte kul att komma till gymmet med håliga strumpor. Nej, det ska vara fräscha fötter i fräscha strumpor. 

Vad är det för strumpor du ska ha på gymmet? 
En viktig faktor är att transportera bort svett och lukt. Två viktiga saker påverkar detta, val av material och stickteknik med ventilerande kanaler. På löpbandet är det klokt att ha samma typ av strumpor som långlöparna väljer. det bör vara slitstarkt material och flera ventilerande kanaler för fukt och lukt.

I crosstrainer, roddmaskin och övriga maskiner så är det bättre med material som suger upp och transporterar bort fukt och lukt och slitstyrkan är mindre viktig eftersom belastningen inte är lika stor på fötterna.

Spinning kräver lite vassare strumpor, viktigt här att undvika skavsår. Spinningskor låser fast sig på pedalerna och du jobbar med både att trycka ner pedalerna och lyfta upp dem. Därför ska du inte välja strumpor med överliggande ventilation. Bättre att minska risken för skavsår.

Gruppträning i olika former som på t ex Friskis&Svettis kan det passa bäst med tunna lowsock som inte syns så mycket i gymnastikskon eller kanske inte syns alls.

Lowsock Modal 2-pack

En strumpa att använda i låga skor. Den är tillverkad av cellulosa fiber och stickad med extra mycket ventilation på ovansidan.

Bland fördelarna, modal krymper inte, behåller färgen och är mjukare än bomull. Modal har även antibakteriella egenskaper som motverkar dålig lukt och svamp.

Två-pack 159 kr

Low sock Merino

Populära sommarstrumpor som fungerar såväl till träningen som till vardags. Låg strumpa som lämpar sig bra i sneakers och träningsskor. Tekniskt stickad över vristen för bättre passform. Tillverkad i mjuk och skön Merinoull.

Merinoull är ull av bästa kvalitet och mulesingfri. 

89 kr

Fitness Coolmax Lowsock

Lowsock för maximal ventilation, ger en sval känsla vid gruppträning men kan givetvis användas vid träning i maskiner och fitness.

Absolut bästa valet i låga gympaskor om man vill vara snygg på gymmet. Tillverkade i 80% CoolMax förstärkt med 18% nylon och 2 % lycra.

110 kr

Sprint

Ankelhöga löparstrumpor för både spinning och löpbandet. Slitstark med många ventilerande insydda kanaler. En stickad dämpande sula ger en bra löpkänsla. Speciellt framtagen för dig som tycker om att springa eller jogga långt och regelbundet.

Här har man valt en blandning av Prolén, nylon och lycra.

139 kr

Training Low

En allround träningsstrumpa för spinning, löparbandet och tuffa innesporter. CoolMax är ett material som kyler dina fötter när det är varmt men värmer dem när det är kallt.

CoolMax är ankelhöga och skyddar mot skavsår. Garnet är 90% CoolMax blandat med polyamid och lycra.

145 kr

Race L/R

Löparstrumpor stickade olika för vänster och höger fot. Strumporna har kompression i foten och ger dig mer ork i löpsteget, sitter perfekt på foten.

Utmärkt till spinning och löpbandet. Garnet är lika delar CoolMax och Prolén förstärkt med Polyamid och Lycra det ger optimal funktion.

156 kr

Training 3-pack

En utmärkt allround strumpa på gymmet och lämplig till spinning. Bomullsstrumpor av hög kvalitet som behåller formen även efter träningspasset och tvätten.

Garnet är en kombination av bomull, polyamid och lycra som ger strumpan dess egenskaper som passar utmärkt till träning och tål att tvättas ofta.

Tre-pack 215 kr

Running 2-pack

Coolmax ankelstrumpor för löpare Running. Tunn, mjuk och behaglig och rekommenderas till spinning.

Coolmax är ett garn som ventilerar värme och fukt så att fötterna hålls på en behaglig temperatur. Löparstrumpor fungerar lika bra på gymmet och träning. Välj mellan svarta eller vita. 

Två-pack 179 kr
SvenskaFlaggan

Vi stickar strumpor
i Sverige.